Кои постове в управлението са ясни и как ще изглежда бъдещият кабинет?

Снимка: БГНЕС

Днес се очаква бъдещите коалиционни партньори да постигнат споразумение

Днес се очаква да има постигнато споразумение между бъдещите коалиционни партньори в новото правителство.

"Продължаваме промяната", БСП ,"Има такъв народ" и "Демоктратична България" са вероятните партии, които влизат в управлението на страната. Очаква се всяка партия да има по един вицепремиер, обявиха лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев.

Очаква се тази вечер да е готова чернова на коалиционното споразумение. Документът трябва да бъде одобрен и от ръководствата на партиите, за да се стигне до подписването му, съобщава БНТ.

Консултациите за кабинет ще са два дни, Предполага се, че Кирил Петков може да е новият премиер на страната.

Асен Василев се предполага да е вицепремиер и министър на финансите. Разбра се също, че новата формация ще предложи служебния министър Бойко Рашков да продължи работата си във вътрешното министрество.

Очаква се и Николай Денков да запази поста си в образованието, защото преди дни желанието за съвместна работа в следващо редовно правителство беше потвърдено и от двете страни. Имената на всички кандидати за министри в новия кабинет вероятно ще бъдат обявени другата седмица.

Василев и Петков посочиха, че структурата и състава на Министерския съвет все още се уточняват с партньорите от другите три формации.

В петък Асен Василев заяви пред "Панорама", че очаква новото поколение в политиката да подреди държавата.

"Силно се надяваме, че ще успеем да изкараме 4-годишен мандат", заяви той. Целите според него са да се спрат течовете и корупцията, както и да се овладеят енергийната, здравна и политическа криза.

Също така приоритетно ще се работи да се вдигнат доходите в страната и да има икономически растеж. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK