Коалиция „Кюстендил“ пита гражданите за работата на кмета и администрацията

Петър Паунов, снимка: infomreja.bg

Коалиция „Кюстендил“ организира обществено допитване на територията на цялата община. Изключение ще бъде направено за квартал „Изток“. Така кюстендилци ще имат възможността да отговорят на следните въпроси:

1. Подкрепяте ли постъпилото предложение Петър Паунов да се кандидатира за кмет на община Кюстендил на предстоящите местни избори?
2. Подкрепяте ли продължаването на политиката за привличане на инвеститори в общинска собственост на територията на община Кюстендил?
3. Какво според вас трябва да се направи за подобряване на работата на община Кюстендил?

„Знаете, че нямаме афинитет към каквито и да било задкулисни събития и затова заставаме с цялото си уважение пред нашите съграждани. Както на 5 юли, така и в деня на изборите всеки може да отиде на гласува, там където е регистриран адресно“, обяви кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Той уточни, че всеки жител на общината срещу личната си карта ще получи бюлетина, където трябва да се впишат собственоръчно трите имена, адрес и ЕГН. На бюлетината ще може да отговори с „да“ или „не“ на всеки един от зададените въпроси.

При пускане на бюлетината в урната на гърба й ще има печат на коалицията. Допитването е достъпно до всички жители на община Кюстендил, а самият изборен ден ще протече от 6.30 до 20 .30 часа на 5-и юли.

„Така ще се разбере дали е работил добре общинския екип през изтеклите 8 години, ще се съобразим с мнението на нашите съграждани. Никога не сме се скрили от някоя тема, ние на 5 юли ще признаем абсолютно всеки резултат. Ще бъде изпратена покана до всички политически партии, обществени граждани и организации да присъстват на самото допитване.

Урните няма да се броят и да се отварят на място. Всички те ще бъдат събрани в СДС и ще бъдат отворени пред журналисти. Ако бюлетините излязат под 5 000, за нас резултатът е ясен – няма активност, няма подкрепа, няма интерес към работата на администрацията в този състав“, допълни Паунов.

Кюстендил с това допитване ще даде първи своя вот за ограничаване мандатите на кметове и депутати, а именно дали ограничението да е два или повече мандата. „5 юли е чудесно време да излезеш в един топъл ден и да изразиш своите предпочитания в работата на общинска администрация“, уточни още градоначалникът.

По изчисления на Коалиция "Кюстендил", допитването ще струва около 800 лв., в него ще се включат с доброволен труд 200 доброволци, а средствата ще бъдат осигурени от членовете на коалицията.

 

КОМЕНТАРИ

ГЕРГАНА13:25 - 23.05.2015
ЕДИНСТВЕНИЯТ КМЕТ, КОЙТО ПОКАЗА, ЧЕ И КМЕТА ИМА ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТИ! ЕДИНСТВЕНИЯТ КМЕТ, КОЙТО ПОКАЗА, ЧЕ МОЖЕ И ДА СЕ РАБОТИ ЗА ТОЗИ ГРАД, А НЕ САМО ЗА СЕБЕ СИ! АЗ МУ ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ И ТЪРПЕНИЕ, ЗА ДА ОСЪЩЕСТВИ ВСИЧКО, КОЕТО Е ЗАПОЧНАЛ!!!!! КЮСТЕНДИЛ СЕ ПРОМЕНЯ С ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН, А ТАЗИ ПРОМЯНА НА МЕН МИ ХАРЕСВА! УСПЕХ И НА ДОБЪР ПЪТ!!!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//