Кметът Паунов за оптимизацията на училищата: Аз съм длъжен да се погрижа за всяко едно звено

Снимка: Infomreja.bg

Общински съветници питат за мотивите

Като ръководител на общинска администрация - Кюстендил, аз съм длъжен да се погрижа за всяко едно звено, което да дава пълноценни резултати. Когато виждаме звена, които са с колебливи резултати, незабавно трябва да реагираме.

Ще предоставя справка, за да видите по колко прием правят училищата, които предлагаме да оптимизираме, каква е реализацията на кадрите и защо е необходимо в местните фабрики да се търсят висшисти, при положение, че в средните училища може да произвеждаме кадри. Това каза кметът Петър Паунов в отговор на поставен въпрос от страна на общинския съветник Станислав Андонов по време на проведената днес сесия на местния парламент.

„Този въпрос беше поставен към мен от родители, ученици и колеги. Той се отнася до ваше изказване, г-н Кмете, за обединение на Професионални гимназии в Кюстендил. Това беше направено изненадващо за всички, никой не е виждал това предложение черно на бяло. Моят въпрос е в какво се състои предложението и какви са мотивите, защото на никой не е ясно защо това предложение дойде изневиделица“, запита Андонов.

Въпросът му беше допълнен и от общинския съветник Йордан Тодоров, който вече депозира въпроси до Община Кюстендил и РУО – Кюстендил.

От своя страна кметът заяви, че е необходим отделен дебат по темата. „Празната сграда на Техникума по дървообработване и преди това закритата Реалната гимназия показват какво не трябва да се случва.

Искаме различни стимули - образование на ниво и всеки да може да се ориентира още в 7-8 клас какво иска да прави, както и да получи професионална компетентност още след завършване на средното образование, възможност да продължи своето висше образование“, заяви още кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK