Кметът на Сатовча с благодарствено писмо до министъра на земеделието

Снимка: Infomreja.bg

Поводът е „зелената светлина“ за строежа на пътя от с. Плетена до местността Превала

От името на жители и гости на региона, както и от името на местния бизнес кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов изпрати писмо до министъра на земеделието Явор Гечев и Управителния съвет на ЮЗДП – Благоевград, в което изказва своята благодарност за това, че „най-после се даде началото за извършване на дългоочакваната за региона, важна за всички инвестиция - реализирането на обект „Аварийно укрепване, чрез изграждане на 5 броя стоманенобетонни стени и основен ремонт на етап 1 на траен горски път „Караманица – Превала“ – втора степен, намиращ се в териториалния обхват на ТП „ДЛС Дикчан““.

Министърът на земеделието със свое Решение № РД 49 от 04.04.2023 г. даде съгласието си ЮЗДП да ползва средства от Фонд „Инвестиции в горите“ за извършване на основен ремонт на участък I (от км. 0+000,00 до км. 4+900,00) за осъществяване на строителен и авторски надзор, ведно с аварийно укрепване на горски автомобилен път „Караманица – Превала“ – втора степен, с асфалтова настилка, с общ размер до 4 026 093,18 лева без ДДС.

Проектът предвижда поетапно асфалтиране на 16-километровото трасе от разклона за село Плетена – местността Караманица до местността Превала, което към момента е в много лошо състояние. С реализирането на проекта ще бъдат възстановени и всички подпорни стени и водостоци.

С рехабилитацията на този участък ще завърши и цялостното обновяване на пътя, свързващ село Сатовча с град Сърница през местността Превала, а от там и по-късият път до градовете Доспат и Велинград.

Този пътен участък и реализирането на този проект се очакваше от местното население и бизнеса повече от няколко десетилетия, а сега вече ще бъде факт, заявяват от община Сатовча.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK