Кметът на Радомир награди 3-ма ученици за смела и доблестна постъпка

Снимки: Община Радомир

Благодарение на бързата реакция на десетгодишните деца е оказана незабавна помощ на жертва на грабеж

Три десетгодишни деца - Симеон Димитров, Евелин Викторов и Иван Ананиев от Радомир, бяха наградени от кмета на община Радомир Пламен Алексиев. Четвъртокласниците от Начално училище “Архимандрит Зиновий” в Радомир са проявили гражданска съвест и бърза реакция, която се е оказала решаваща за оказване на медицинска помощ на пострадал възрастен човек, който е станал жертва на тежко криминално престъпление - грабеж, извършен на територията на община Радомир. Учениците са се оказали в непосредствена близост до мястото на извършване на престъплението и незабавно и точно са подали сигнал за случилото се на телефон 112. Именно това се е оказало решаващо за оказване на незабавна медицинска помощ на пострадалия възрастен човек. Извършителят на грабежа е установен и задържан още същия ден.

Пламен Алексиев благодари на учениците за проявената смелост, доблест и проява на гражданска съвест, както и на родителите им за възпитанието, което са дали на своите деца. Децата получиха от кмета на Радомир слушалки, тефтери, химикалки и значки със символите на общината и ФК “Струмска слава”, на които искрено се зарадваха.

“Постъпката на учениците може да послужи за пример на останалите деца от община Радомир, както и на цялото общество”, категорични бяха от РУП – Радомир и местната власт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK