Кметът на Благоевград предлага намаляване на патентния данък за такситата

Снимка: Община Благоевград

Целта е таксиметровите превозвачи да бъдат подпомогнати

Кметът Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет за намаляване на патентния данък за таксиметровите шофьори наполовина.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет – Благоевград за намаляване на патентния данък върху таксиметровия превоз на пътници за 2023 г. от 600 на 300 лева.

Целта е таксиметровите превозвачи да бъдат подпомогнати, с оглед задълбочаващата се световна икономическа и финансова криза, отличаваща се с нарастващ темп на инфлация и безработица, както и намаляващата покупателна способност на гражданите.

Сред мотивите на кмета Илко Стоянов е и че в момента в Благоевград превозвачите от таксиметровия бранш извозват клиенти на цени, които не са актуализирани от 2018 г. насам.

В края на м. ноември в Община Благоевград има постъпило искане за подкрепа и редуциране на размера на патентния данък от представители на таксиметровия бранш, съобщават от Общината.

По покана на кмета Илко Стоянов, вчера се проведе и среща с превозвачите, по време на която бяха обсъдени затрудненията, които имат, предвид високи цени на горивата, инфлацията и непроменяния размер на услугите от 4 г. насам.

„Адмирираме желанието от Ваша страна и усилията, които полагате, за да ни бъдете в помощ. Надяваме се, че ще срещнем разбиране и сред общинските съветници“, коментираха по време на срещата таксиметрови превозвачи.

Очаква се предложението за намаляване на патентния данък да бъде разгледано на предстоящата сесия на ОбС, насрочена 23.12.2022 г.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK