Кметът на Благоевград обяви имената от временния си екип, няма да бърза със заместниците

Снимка: Infomreja.bg

Байкушев обяви, че също така е прекратен договорът на директора на общинския приют

Кметът на Благоевград, Методи Байкушев, няма да бърза със съставянето на екип от заместници. В момента работата на Общината ще продължи с участието на директорите на дирекции  и временни лица, които Байкушев е подбрал до избора на нов екип.

Ето и имената:

На мястото на временно изпълняващия длъжността кмет – Анита Коцелова, която бе и заместник-кмет по икономическото развитие, е назначена друга дама – Ася Иванова.

Тя е юрист по образование и ще се заеме именно с икономическите проблеми на Общината.

Деси Витанова поема ролята на секретар на Община Благоевград на мястото на Дейвид Арабаджиев.

Боряна Шалявска е директор на дирекцията по икономическото развитие.

Връзката с медиите ще прави Мерилин Симонска, която бе част и от пиарксия екип в предизборната кампания на Байкушев.

Адриана Топурска, доверен човек на новия кмет и един от двигателите в казусите, в които участваше Байкушев през последните години, ще поеме дирекция „Администрация и информационно обслужване“ на мястото на Бойко Начев.

София Гърменова поема поста след Борислав Механджийски в сектор финанси.

Всички изброени бивши директори и заместник-кметове, както и секретарят подадоха оставките си почти веднага след балотажа. За което спомена и бившият кмет Илко Стоянов на пресконференция. Той заяви, че „политическият му екип“ напуска Общината.

Байкушев обяви, че също така е прекратен договорът на директора на общинския приют за бездомни животни. На негово място е назначена Ирена Везенкова, която се стреми да започне работа по Програмата за овладяване на популацията на бездомните, в която също така се включва и работата с местните ветеринарни клиники.

Ще бъде възстановен и общественият съвет, който е част от Програмата. Той е заседавал за последно през 2021 г.

И относно екипа си Байкушев даде разяснения.

Очаква се изцяло нова структура на екипа заместници, която ОбС ще утвърди заедно с гласуването на Бюджет 2024 през декември или януари.

В тази структура ще има две нови длъжности – на заместник-кмет по образованието и такъв на културата. За тези постове Байкушев смята да се консултира с хора в двете сфери и да потърси тяхното мнение и предложения за качествени кадри.

„Няма да бързам с екипа“, каза кметът, който през последните дни заяви многократно, че търси приемственост, а не иска „чистки“ на хора от Общината.

Освен „политическия кабинет“ на Стоянов, оставка подадоха и служители от Общинското предприятие „Озеленяване“ и „Инспекторат“.

Припомняме също така, че и Байкушев, и Илко Стоянов, обявиха, че се провеждат разговори с досегашните директори на дирекции за оставането им в новото ръководство.

ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//