Кметът на Благоевград дарява лични средства за хората от изгорелия блок в „Струмско“

Снимка: Община Благоевград

Той благодари на всички дарители, подкрепили различни каузи в Благоевградско

Кметът на Благоевград Илко Стоянов ще дари лични средства за пострадалите семейства от изгорелия блок в „Струмско“. Това обяви той във фейсбук профила на общинската администрация.

„Дори Община Благоевград да се лиши от пиротехническото шоу по повод настъпването на Новата 2022 г., тези пари НЯМА как да бъдат преведени по сметката на нуждаещите се от изгорелия блок в кв. „Струмско“, защото това би било незаконосъобразно. Нещо повече, това действие само по себе си не би било дарителство, а преместване на бюджетни пари от едно перо в друго. Дарителството е ЛИЧЕН акт на всеки човек, а не действие на администратор или политик.

Точно заради това, ще си позволя да наруша частично едно мое лично правило и го правя единствено, за да спра спекулациите, манипулациите и противопоставянето между хората по време на най-светлите празници. Цялата парична равностойност на пиротехническото шоу за посрещането на Новата 2022 г. ще бъде преведена по сметката на хората от изгорелия блок в кв. „Струмско“, но не от бюджета на Община Благоевград, а лично от моята заплата!

Не считам за нужно да обявявам какъв точно е размерът на сумата, защото целта е не да се мерим в цифри и морал, а да опитаме да прекратим противопоставянето между самите нас. Не знам дали ще успея, но по този начин се опитвам да запазя баланса на това многообразие от мнения, от което Благоевград има нужда. Накрая искам отново да използвам възможността да благодаря на всички дарители, подкрепили различни каузи! Имаме уникални хора и приятели, а това означава, че ще пребъдем!“, заяви още кметът на Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK