Кметството в село Рилци обяви конкурс за рисунка и есе "Рождество Христово"

Снимка: Infomreja.bg, архив

В конкурса могат да участват всички деца на възраст от 4 до 14 години от селото

Кметството в благоевградското село Рилци обявява конкурс за рисунка и есе на тема "Рождество Христово".

Новината съобщи в групата на Рилци във Фейсбук кметът Крум Крумов.

"Мили деца,

Уважаеми родители,

Преди една година по това време се осъществи "Коледна работилничка". Всички вие изработихте уникална и неповторима коледна украса, която засия на коледните елхи в сградата на кметството и на площада на селото. Много от вас през последните няколко седмици ме питат дали и кога ще се проведе работилничката. И вие, и аз много бихме искали да се пренесем отново в този прекрасен свят на творчеството. Но днес обстоятелствата са различни и затова форматът също ще бъде различен. Ето защо, предлагам на вашето внимание Конкурс за рисунка и есе на тема "Рождество Христово".

Според регламента всяко дете може да участва и в двете категории. В категория "рисунка" са позволени всички художествени материали. В категория "есе" изискването е текстът да е една печатна страница формат А4.

Всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета на възраст между 4- и 14-годишна възраст от Рилци могат да участват.

Началото на конкурса е 15.12.2020 г., а финалът - 31.12.2020 г.

Творбите ще бъдат качвани от участниците и оценявани от жителите на селото във фейсбук групата "Село Рилци, Обл. Благоевград" в албум "Конкурс Рождество Христово".

Победителите ще бъдат обявени на 04.01.2021 г., а награждаването им ще се състои на 07.01.2021 г. в сградата на кметство Рилци.

"Нека тази година творбите ви заблестят и украсят сърцата ни", призовава кметът на селото, Крум Крумов, по чиято инициатива се провежда конкурсът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK