Кметовете на общините Кочани и Разлог обсъдиха партньорство по различни проекти

Снимки: Община Разлог

Срещата се проведе в кабинета на кмета на община Разлог

Кметът на Община Кочани, Северна Македония - Люпчо Папазов, придружен от Тодор Кушевски - началник отдел „Развитие“ в Общинското публично предприятие „Водовод“ - Кочани, посети временно изпълняващия длъжността кмет на Община Разлог- инж. Венцислав Гърменов, в сградата на общинската администрация.

Целта на посещението на гостите от Северна Македония бе среща с градоначалника на Разлог и неговия екип от експерти, в лицето на началник отдел "Евроинтеграция" – Златка Стойчева, и инж. Ваня Илиева – началник дирекция ИДБЕ.

По време на дискусията бяха обсъдени теми за партньорство по различни проекти, подготовка и кандидатстване по съвместни програми, както и обмяна на професионален опит в различни сфери.

На днешната среща се акцентира върху развитието на културата, туризма, инфраструктурата, опазване на чистия въздух в градовете и изграждането на соларни контейнери за боклук в пешеходните зони.

“Предстои ни изграждането и реконструкцията на редица обекти в Разлог. Oбщината започна усилена работа през последните месеци върху подобряване инфраструктурата на града. От наша страна имате пълна подкрепа за реализирането на съвместни проекти, обединяващи желанието за развитие и просперитет на населените места“, заяви инж. Гърменов.

В хода на диалога стана ясно, че проблемите на двете общини са сходни и решението на тях се търси интензивно от администрациите. „Опитът на Разлог в създаването на туристически център, работата по подобряването на качеството на атмосферния въздух, решаването на казуса със събирането на битови отпадъци и други планове за работа, е ценен опит за нас“, сподели кметът на Кочани.

След срещата гостите на Разлог посетиха Туристическия център на града, запознаха се с неговата история и получиха символични подаръци за спомен от планинското градче.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK