Кметовете на Драма и Гоце Делчев откриха осмото издание на "Градът на мечтите“

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Кметът на Драма Кириакос Харакидис и българският му колега - кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, официално откриха снощи осмото издание на коледната забава „Градът на мечтите“ в гръцкия град, известен сред местните жители като „Онируполи“. Двамата градоначалници заедно връчиха златния ключ на управителя на коледното градче Василий, познат на българските малчугани като Дядо Коледа, който заяви, че възрастни без деца придружители няма да бъдат допускани през този месец в коледното градче „Онируполи”.  

Веднага след като Василий – Дядо Коледа, пое управлението на Града на мечтите, хилядите жители и гости на Драма се забавляваха часове наред с изпълненията на местна рок група, която буквално взриви градчето, в което деца и възрастни пяха и танцуваха заедно.

В продължение на един месец – от 4 декември до 4 януари 2012 г., Василий и децата ще управлява приказното градче в Драма, където за първа година от осемгодишната му история, всички забави ще бъдат безплатни за малчуганите. На територията на  коледното градче е изградено сладкарско ателие, в което децата сами приготвят сладките коледни изкушения и изненади, а друго пък се творят коледни ирачки и атрактивни украси и художници рисуват лъскави коледни абстракции върху лицата на   деца и възрастни, с което подгряват коледното настроение преди светлите християнски   празници и посрещането на Новата година.

В рамките на едномесечната коледна изява в Драма на огромната сцена са подготвени над 150 прояви, сред които много концерти на известни групи и изпълнители. Освен многобройните забави и атракции за деца и възрастни, в Градчето на мечтите е разположен голям коледен базар, в който лесно се намира за всекиго по нещо.

В началото на миналата седмица, дни преди откриването на „Онируполи“, градоначалникът Кириакос Харакидис специално посети колегата си от Гоце Делчев, за да го покани лично за откриването на тазгодишното издание на Града на мечтите, както и да отправи лична покана към жителите на целия Гоцеделчевски регион да посетят приказното коледно градче, за да се заредят с положителна енергия за коледно-новогодишните празници.

 

КОМЕНТАРИ

Илия21:26 - 05.12.2011
Това ще стане в града ни когато големите бизнесмени развържат кесиите си и станат толкова сърцатикато гръцките . Всичко това е финансирано от бизнесмени и го правят всяка година защото уважават своите потребители ,уважават децата на Драма защото те са техните настоящи и бъдещи клиенти и най важното обичат града си уважават управниците си и им помагат въпреки кризата хората да са щастливи . Така се потдържа доверие , така се потдържа държава . Не обичам изобщи нито гърците нито държавата им но има много какво да учим от тях . Весели празници на всички жители на град Гоце Делчев .
катя12:08 - 05.12.2011
щях да съм много приятно изненадана ако това откриване беше в гоце делчев но уви другаря москов е прекалено зает с по важни занимания.
Бръмбар11:18 - 05.12.2011
И това се прави в една почти банкрутирала държава... Дано Москов се е сетил да си поръча на Дядо Коледа-Василий главата му да ражда толкова добри идеи и да намира начин гоцеделчевските деца да "мечтаят" в родния си град.
vladi10:57 - 05.12.2011
Моската да направи първо нещо и за гоце делчев та тогава да ходи да се хвали в гърция, че томошните кметове да го взимат на подигравка.

FACEBOOK