Кюстендилец получи 10 месеца затвор за шофиране в пияно състояние, хванали го да кара и след употреба на марихуана

Снимка: Infomreja.bg, архив

Десет месеца „лишаване от свобода“ при строг режим в затворническо заведение и глоба в размер на 200 лв. получи от съда неправоспособния шофьор С. Атанасов след сключено споразумение с Районна прокуратура – Кюстендил. Той се призна за виновен в извършеното от него престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Случаят е от 14.07.2016 г., когато в град Кюстендил, по ул. „Цар освободител“ в посока на движение от пазара към улица „Гороцветна“ обвиняемият управлявал лек автомобил „Форд“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,28 на хиляда, установено по надлежния ред.

Още едно ефективно наказание бе наложено спрямо С. Шопов, който е извършил престъпление по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс. Съдът одобри споразумение, сключено между защитата на обвиняемия и представител на Районната прокуратура в Кюстендил.

Определеното наказание е „лишаване от свобода“ за период от четири месеца, което ще се изтърпява при строг режим в затвор, глоба в размер на 500 лв. и лишаване от правоуправление на МПС за една година и шест месеца.

На 21.07.2016 г. в землището на Община Кюстендил, по ПП І – 6, при бензиностанция „Струма Петрол“, Шопов управлявал лек автомобил марка „Мерцедес“ след употреба на наркотично вещество – марихуана (тетрахидроканабинол).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK