Кирил Тешовски и Здравко Мушев са заловените киберпедофили от Гоце Делчев

Кирил Тешовски и Здравко Мушев, снимки: Личен архив

31-годишният Здравко Мушев и 47-годишният Кирил Тешовски са двамата мъже от Гоце Делчев, за които МВР по-рано днес съобщи, че за задържани при спецоперация срещу онлайн сексуална експлоатация на деца.

Мъжете са засечени след разследване на служители на специализирания сектор за борба с киберпрестъпността на ГДБОП и колегите им от регионалното звено в Благоевград.

По информация на ИНФОМРЕЖА двамата неврокопчани не са арестувани, а само са привикани за разпит. Иззети са компютрите и телефоните им. Образувани са производства и са назначени експертизи.

Кирил Добрев Тешовски е от ромски произход. Живее на улица "Потока" в Гоце Делчев. Работи като видеооператор, наеман за сватбени тържества и други празнични поводи. Другият уличен в тежкото престъпление е Здравко Люб. Мушев с адрес: ул. "Ст. Захариев" в Гоце Делчев. 

При извършени процесуално-следствени действия в дома на Здравко Мушев полицаите открили 2000 видеофайла и снимков материал, съдържащи изключително брутални сцени на сексуално насилие на деца на възраст до 12 години.

По първоначални данни Здравко е обменял „колекцията“ си с интернет потребители от цял свят, споделящи неговите интереси. Освен това, под фалшиви самоличности, мъжът целенасочено е използвал възможностите на социалната мрежа „Фейсбук“ за осъществяване на контакти с малолетни и непълнолетни момчета, които склонявал да участват в порнографски представления, както и да обменят материали с подобно съдържание.

В хода на операцията е установено, че неговият „колега“ – Кирил Тешовски, използвайки анонимността на интернет сайта www.omegle.com, е осъществявал целенасочени контакти с момичета, като се представял за техен връстник.

След време, възползвайки се от детската наивност и доверчивост, той успявал да продължи комуникацията чрез приложението „Вайбър“ и да ги склонява в реално време да го наблюдават пред камера докато осъществява извратените си желания.

Проведената операция е част от приоритетите на сектор „Киберпрестъпност“ в отговор на изключително опасните криминални посегателства на деца.

 

Кирил Тешовски
Здравко Мушев

КОМЕНТАРИ

271827222:15 - 08.02.2018
Този с камерата е супер грозен и дебел мангал.А другия побъркан и откачен тип! Ако ви видя ебал съм ви мамата и буклуците,да мидите какво е мъж,ще ви спукам от бой за е... не ставате грозни сте!
271827204:01 - 11.12.2017
И 2-та имате педераско излъчване педали На ваще деца,ако имате такива да се случи всичко това многократно но бог деца не дава на такива буклуци
271827203:53 - 11.12.2017
И 2-та имате педераско излъчване педали На ваще деца,ако имате такива да се случи всичко това многократно но бог деца не дава на такива буклуци
271827218:33 - 09.12.2017
Такива сте за смъртна присада Държавата е скапана педали дано попаднете в затвора в бобов дол да ведите как ще ви влиза само педали нещастни.

FACEBOOK