Киев разследва бивш заместник-министър на отбраната за корупция

Снимка: iStock

Шест милиона евро били дадени за купуване на лошокачествени бронирани жилетки

Украйна разследва двама украински представители от сферата на отбраната за отклоняване на няколко милиона евро за закупуване на лошокачествени бронирани жилетки, предаде АФП, като се позова на Украинската главна прокуратура.

Разследваните са бивш заместник-министър на отбраната и един от неговите сътрудници, уточнява БТА. Имената им не бяха разкрити. Подозира се, че те са поръчали в чужбина защитно оборудване, което е било недостатъчно качествено, като са платили предварително цялата сума за поръчката, без да спазят процедурата за контрол на качеството. В резултат на това украинските сили са получили бронирани жилетки с лошо качество, които не могат да бъдат използвани на бойното поле, без да изложат живота на хората на опасност, казват разследващите.

Двамата разследвани за отклоняване на държавни средства на стойност 6 милиона евро са в ареста и може да получат до 12 години затвор, ако вината им бъде призната. Този случай е нова глава в едно по-глобално разследване за доставки на боеприпаси с лошо качество за украинските сили на обща стойност 36 милиона евро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK