Каракачанов: Поставени отвън управляващи се опитват да зачеркнат направеното досега

Снимка: БНР

Предлага начело на формацията да застанат трима съпредседатели

В словото си на 8-мия конгрес на партията досегашният лидер Красимир Каракачанов заяви, че едни поставени отвън управляващи се опитват да зачеркнат всичко, което е било направено досега. Каракачанов предлага начело на формацията да застанат трима съпредседатели. Един от тях - евродепутатът Ангел Джамбазки коментира пред БНР преди началото на конгреса:

„Това, което трябва да направим, е да си дадем оценка за участието в управлението, да си кажем плюсовете и минусите и да начертаем бъдещето в няколко стъпки в средносрочния план, който е с хоризонт предстоящите местни избори, в дългосрочния план – връщането на организацията в обществено-политическия на страната през парламентарно представителство“. 

ВМРО избира днес ново ръководство на партията на извънреден конгрес, който бе е свикан заради незадоволителните резултати на последните парламентарни избори.

След като през ноември миналата година за трети пореден път ВМРО остана извън парламента, оставка подаде цялото ръководство на партията.

В началото на февруари лидерът ѝ Красимир Каракачанов обяви, че е настъпило времето за по-сериозно ангажиране на по-младото поколение във ВМРО, което е натрупало политически и административен опит в законодателната и в изпълнителната власт, за да върне организацията там, където и е мястото. А именно в институциите, които разполагат със законовия механизъм да обличат каузите в реална държавна политика.

Без да излиза в политическа пенсия, той предложни начело на формацията да застанат трима съпредседатели - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, както и намаляване на Организационния съвет и Изпълнителния комитет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK