Депутатът от "Продължаваме промяната" Калина Константинова е предложението на проекта на Кирил Петков и Асен Василев за вицепремиер на ефективно управление - дигитална трансформация на държавната администрация. Новината съобщи самата тя в кулоарите на парламента пред журналисти.

Тя обясни, че ПП е на финалната пряка за подписването на коалиционното споразумение с ДБ, ИТН и БСП. Константинова се надява до броени дни да бъде подписано коалиционното споразумение - до петък, съобщава news.bg.

Все още не е ясно дали подписването ще е с всяка една партия по отделно или заедно.

"Вече са останали съвсем малки детайли, но това всъщност вече не е толкова в ръцете на експертите като мен. Оттук нататък е в управленските органи на коалиционните партньори, които трябва да събеседват, да ревизират и ако има някакви притеснения и финални щрихи, които трябва да се нанесат, да върнат обратна връзка", обясни Калина Константинова.

Тя отказа да издаде неща, които все още не са финални. "Всичко подлежи на промяна, ден по ден нещо малко се изменя, така че не бих искала да казвам нещо като финално, което днес може да е така, а утре да е друго", каза Константинова.