Как единадесетокласници от НПГ в Гоце Делчев отбелязаха Световния ден на туризма?

Снимки: личен архив

Разказ за едно пътуване с последната българска теснолинейка

27-и септември е Световен ден на туризма. Учениците от специалност "Организация на туризма и свободното време" в НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев, и тази година не пропуснаха да го отбележат. За нетрадиционния начин, по който направиха това, разказва преподавателят по туризъм в училището Надежда Илиева.

"В духа на мотото за 2022 година „Преосмисляне на туризма“ учениците се включиха в едно необикновено пътуване по релси с теснолинейката по маршрут Велинград – Банско. Те успяха да усетят онзи приключенски, носталгичен и безгрижен дух на железопътния транспорт, който сплотява и зарежда с емоции различни поколения.

По време на атрактивното пътуване бъдещите туристически кадри преосмислиха възможностите как туризмът да стане по-устойчив, приобщаващ и издръжлив сектор в икономиката на страната, създаващ работни места за всички и обединяващ общностите у нас и по света.

Източник на вдъхновение бе приказната природа на България. От прозорците на Алпийската железница на Балканите единадесетокласниците се насладиха на много живописни гледки и важни за туризма местности. Пътуването с последната българска теснолинейка бе истинско приключение, в което се присъединиха и техни родители – поредното доказателство за туристическата приемственост, културно-исторически и приключенски възможности."

„Пътуването, за всеки истински откривател, не означава да намираш нови места, а да виждаш с нови очи.“ – Марсел Пруст

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//