Йордан Тодоров с най-много номинации от социалистите за кандидат-кмет на Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

С най-голяма подкрепа за общински съветник на столетницата е Елица Панева

В БСП – Кюстендил тече подготовката за местните избори на 29 октомври, като на този етап са приключили вътрешно партийните номинации. За кандидат-кмет на БСП в Кюстендил са били номинирани 8 кандидата, а след подаден самоотводи са останали 4-ма.

От 52 партийни организации, 43 са подали своите номинации за кандидати за кметове. Най-голяма подкрепа е получил Йордан Тодоров - 37 номинации, 7 са номинациите за д-р Лилия Чингарска, 2 номинации е получил Здравко Милев и 1 е номинацията за Стоян Иванов.

С най-голямо доверие сред партийните организации за общински съветници е Елица Панева - 27, следват - Йордан Тодоров с 25 номинации, Атанас Гергинов – 17. Голямо доверие са получили и областният председател на столетницата Бойко Клечков, д-р Лилия Чингарска, Невенка Панчева и Христо Цуцумански.

„Към днешна дата даваме заявка за пълна листа от 37 кандидати за общински съветници, ще се стремим листата ни да бъде балансирана, а в нея да влязат хора от различни възрасти, специалисти от разнообразни професионални направления. Важно е кандидатите ни за общински съветници да участват активно и компетентно в експертните комисии към Общински съвет – Кюстендил. Все още обаче няма подредба на листата, предстои на 19 август Общинска конференция, където 131 делегати ще направят потребата на самата листа. Тогава ще се гласува и кой да бъде кандидата за кмет на Кюстендил“, обяви Йордан Тодоров.

Що се отнася до кандидатите по села, сред тях ще има и такива, които са действащи кметове.

„Местните избори са от изключително значение, важни са за стандарта ни на живот, за бъдещето на децата ни и спокойствието на родителите ни през следващите 4 години. Затова е особено важно на тези избори през месец октомври кюстендилци да бъдат активни, смели и да се борят за по-добро бъдещеь и нормален начин на живот. Време е за висока избирателна активност и гласът на хората да бъде чут“, заяви още Йордан Тодоров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//