Извършва се ежедневен контрол за спазване на противоепидемичните мерки в Радомир

Снимка: Община Радомир

Контролират се карантинираните граждани и за отклоненията от мерките се докладва в РЗИ и прокуратурата

Ежедневен контрол за спазване на противоепидемичните мерки се извършва от служители на общината, Районно управление-Радомир към ОДМВР-Радомир, ОДБХ и РЗИ.

Проверени са работещи търговски обекти – хранителни магазини, аптеки, транспортни фирми, банки, пощенски клонове, за дезинфекционни мероприятия и прилагане на лични предпазни средства от служителите. Акцентирано е върху организацията за работа с граждани, осигуряването на необходимата дистанция между тях и недопускане струпването на големи групи от хора. Следи се и за това, да не се допуска струпване на повече от двама души на открити и закрити места.

На разкрития горещ телефон 0885 599 292 в Община Радомир са постъпили сигнали, които своевременно са проверени от компетентните органи и са предприети необходимите действия. Ежедневно се контролират карантинираните граждани и за отклоненията от мерките се докладва в РЗИ и прокуратурата.

На работещите предприятия и търговски обекти на територията на общината са дадени инструкции да прилагат засилени дезинфекционни мерки и да осигурят достатъчно количество лични предпазни средства за своите служители. Работодателите на територията на общината са инструктирани да предоставят при възможност условия за дистанционна работа на своите служители.

Контролните дейности са ежедневни във всички аспекти за изпълнение на противоепидемичните мерки.

ВРЕМЕННИЯТ КРИЗИСЕН ЩАБ УМОЛЯВА ГРАЖДАНИТЕ ДА ПРЕДПРИЕМАТ СОЦИАЛНА ДИСТАНЦИЯ И ДА СИ ОСТАНАТ У ДОМА!

В СЛУЧАЙ НА ИЗЛИЗАНЕ НАВЪН - ВСИЧКИ ДА БЪДАТ С ЛИЧНИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА И СТРИКТНО ДА СПАЗВАТ УКАЗАНИЯТА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ!

Телефон за сигнали: 0885 599 292

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK