Извънредно заседание на НС, депутатите изслушват шефове на служби

Снимка: Infomreja.bg

Извънредното заседание е насрочено за 13 часа

Парламентът заседава извънредно днес. В програмата е включено изслушване на ръководители на службите за сигурност и парламентарен контрол, пише БНР.

Извънредното заседание е насрочено за 13 часа. Работата на депутатите започва със  съвместно изслушване на председателя на Държавната агенция за национална сигурност, на директора на служба "Военно разузнаване" и на председателя на Държавна агенция "Разузнаване“. Изслушването е по искане на ПГ на "Възраждане" относно изнесените от народния представител Радостин Василев записи, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на чужди държави.

Очаква се да бъде обявено официално, че Василев напуска ПГ на ПП-ДБ. Вчера той подаде заявление в деловодството на НС, че иска да остане независим депутат.

След това ще се състои и отложеният от петък парламентарен контрол, който започва с вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и финансовия министър Росица Велкова. Общо 8 служебни министри ще отговарят на въпроси на депутати. Най-много запитвания – 39, има към министъра на регионалното развитие Иван Шишков.

Очаква се номинираният за премиер акад. Николай Денков да проведе разговори с парламентарните групи за търсене на подкрепа за кабинет с втория мандат. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK