"Изправи се! Мутри вън!" ще обжалва решението на РИОСВ за парк "Бачиново"

Снимки: "Изправи се! Мутри вън!"

Димитър Делчев: Внасяме жалба в Административния съд, очакваме решение в полза на хората

Активисти на "Изправи се.БГ" и граждани от Благоевград подготвят жалба срещу решението на РИОСВ да допусне строителство в парк "Бачиново" без екологична оценка на проекта.

Това стана ясно на акцията, организирана от гражданската платформа на Мая Манолова "Изправи се БГ", която е част от обединението "Изправи се! Мутри вън!".

На събитието до старите тенис кортове освен кандидати от коалицията присъстваха зелени активисти от извънпарламентарната опозиция, граждани и благоевградски общински съветници.

Водачът на листата за Благоевград Димитър Делчев обяви, че заедно с неговите колеги и съмишленици подготвят жалба срещу решението на РИОСВ.

"Ще направим всичко по силите си да спрем проекта. РИОСВ извършва престъпление спрямо интереса на хората и трябва да понесе отговорност", заяви Делчев на събитието в парка в събота.

От "Изправи се! Мутри вън!" призоваха всички граждани, които искат парк "Бачиново" да остане място за разходки, отдих и спорт да се включат в подписката.

"Внасяме жалба в Административния съд, очакваме решение в полза на хората", каза още Делчев. Той допълни, че РИОСВ не защитават гражданите в цялата страна и от "Изправи се! Мутри вън!" искат тяхното преосноваване.

Желаещите да подкрепят подписката могат да го направят в офиса на сдружението на ул. "Тодор Александров" 19.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK