Изплащат възнагражденията на членовете на СИК в община Гоце Делчев от днес

снимка: infomreja.bg, архив

Община Гоце Делчев уведомява членовете на секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на изборите за народни представители на 5 октомври, че от днес, 10.10.2014 г., започва изплащането на възнагражденията. Това ще става на касата в информационния център на общината срещу представяне на лична карта.

Централната избирателна комисия преди вота със свое решение определи размера на възнагражденията на членовете на районните и секционните избирателни комисии за предсрочните парламентарни избори.

Месечното възнаграждение на председателите на РИК е 981 лева, заместниците и секретарите ще получат по 938 лева.

За членовете на РИК са определени 896 лева.

Еднократното възнаграждение на членовете на секционните избирателни комисии според решението на ЦИК е 71 лева за председателите, по 65 лева за заместник-председателите и секретарите. Останалите членове в секционните избирателни комисии ще получат 55 лева.

Членовете на секционните избирателни комисии, представили протоколите на СИК и другите изборни книжа и материали в РИК, съответно в областната или общинска администрация, получават допълнително възнаграждение от 20 лв. извън основното възнаграждение.

Други 10 лева според решението на ЦИК ще получат членовете на СИК-овете, в които се е провело експериментално машинно гласуване.

За изборите за Европейски парламент членовете на СИК получиха по 46 лева възнаграждение, секретарите и зам.-председателите - по 50 лева, а председателите - по 56 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK