Изборният процес в посолството ни в Япония ще протече при спазване на всички противоепидемиологични мерки

Снимка: Infomreja.bg

Сънародниците ни задължително трябва да носят лични предпазни средства

Във връзка с предстоящите на 4-ти април 2021 г. избори за народни представители Посолството на Република България в Токио обръща внимание, че в изборния ден ще бъдат съблюдавани действащите в Япония мерки за ограничаване разпространението на пандемията на коронавирус.

Те включват осигуряване на необходимото отстояние между участниците в изборния процес, недопускане на струпване на много хора на едно място, носене на предпазни маски и регулярна дезинфекция на ръцете.

Сънародниците ни в Япония задължително трябва да носят лични предпазни средства (маски за лице) по време на престоя в избирателната секция, както и да дезинфекцират ръцете си при влизане и да спазват необходимата дистанция.

От страна на посолството ще бъдат предприети действия за спазване на наложените мерки, като регулярно ще бъдат проветрявани помещенията, които ще бъдат използвани в изборния ден, ще бъдат дезинфекцирани повърхностите в изборните помещения, ще бъде осигурен дезинфектант за ръце за посетителите. Ще се следи за първоначална дезинфекция на ръцете при влизане в посолството, за носенето на маски, както и  за избягване струпването на хора.

Напомняме, че в Япония българските граждани могат да гласуват в една избирателна секция, разположена в посолството ни в Токио на адрес 5-36-3, Йойоги, Шибуя-ку, Токио, 151-0053. Към момента в страната не се прилагат ограничителни мерки, които биха могли да възпрепятстват българските граждани от придвижване до посолството и упражняване правото им на глас в изборния ден на 4-ти април 2021 г.

Напомняме, че всеки гласоподавател следва да представи български документ за самоличност. За целите на гласуването ще бъдат признавани и документи с изтекъл срок на валидност след 13-и март 2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK