Избирателната активност в община Гърмен днес е по-ниска в сравнение с първия тур

Снимка: Infomreja.bg

До ОИК е подадена само една писмена жалба

Към 17:00 часа днес пред  НЧ „Искра“ в Гърмен е спокойно. Тук е една от трите секции, в които се провежда вторият тур на изборите за местна власт. Хората дават своя вот и излизат, доволни, че са упражнили правото си на глас.

Сред тях е и Митко Ценов, дошъл да гласува с жена си и своята дъщеря.

„Гласувах по съвест, не се влияя от никого“, сподели той.

„Дано да победи по-добрият, който наистина да служи на народа“, добавя Милка Мимишева, която е от смолянското село Барутин, но от 40 години живее в Гърмен.

Пред сградата на общинската администрация е паркиран автомобилът, който е в услуга на хора с увредено зрение и двигателни проблеми. До този час 27 души са ползвали помощта на подвижната избирателна секция.

Спокойно е и пред секцията в Марчево. Членовете на СИК казват, че така е било през целия ден.

До настъпване на свечеряването такова беше положението и пред избирателната секция в Заграде. След това обаче десетки хора от близкия ромски квартал наведнъж се струпаха пред нея. 

По данни на Общинската избирателна комисия, към 17:30 часа в общината са гласували 7 977 души – 63,06 процента от имащите право на глас, които на този тур са 12 650 -  с трима повече в сравнение с предишния. Пак в сравнение с изборите на 27-и октомври, днешната избирателна активност е с 4 процента по-ниска.

Единствената писмена жалба, получена в ОИК днес, е била подадена от кандидата за кмет на общината Минка Капитанова от ПП „БДЦ“. Тя е по повод на това,че член на избирателната секция в село Рибново е държал в себе си бюлетина, без да има право на това.

Общинската избирателна комисия е отхвърлила жалбата като неоснователна. Решението е подписано от всичките 11 членове на комисията, която заседава днес.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Uuu20:21 - 03.11.2019
И вие сте купени мама ви да еба и елементарната медия. Защо се чудим, че и цялата ни държава е такава. В рибанската република, кой ги знае какви ги вършат
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK