Избират „Цар на виното” в благоевградското село Дъбрава на Трифон Зарезан

снимки: Община Благоевград, архив

Избират „Цар на виното” в благоевградското село Дъбрава на Трифон Зарезан. Тази събота, 1 февруари, от 10.00 часа пред кметството в Дъбрава започва общинският празник, посветен на еликсира на боговете.

Рубинено червено или кехлибарено меко, виното ще заеме централно място в празничната програма в селото. Над 20 винопроизводители от региона ще представят най-доброто от производството си в специална дегустация. Жури от технолози с председател кметът на село Дъбрава Росен Георгиев ще оцени по качество, сорт и цвят най-хубавото вино за 2014 година и ще короняса за „Цар на виното” най-добрия производител.

От 11.30 часа ще започне и ежегодният ритуал по зарязване на лозята. Точно в 12.00 часа ще се състои награждаването, като производителите ще бъдат отличени и с грамоти. Празничната програма ще продължи с български народни песни и танци в изпълнение на фолклорен танцов състав „Пиринче” към Център по изкуствата, танцова формация „Мегдана” и самодеен състав „Струмски славей”.

 

снимки: Община Благоевград, архив
снимки: Община Благоевград, архив
снимки: Община Благоевград, архив
снимки: Община Благоевград, архив

КОМЕНТАРИ

Очевидец15:34 - 30.01.2014
Нека всички ръководни представители да вземат пример от кмета на село Дъбрава.Изказвам своето огромно благодаря за стремежа към успех на този млад господин.Бъди жив и здрав Росене и още дълги години да управляваш това китно населено място.Сега може да обърнеш внимание на една хубава еко пътека,за да можем да се разхождаме на чист въздух.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//