ИТН: С промените в Наказателния кодекс 5-6 милиона българи стават престъпници

Снимка: БГНЕС

Изключителни глупости се творят с промените в Наказателния кодекс, обяви Тошко Йорданов

"Изключителни глупости" се творят с промените в Наказателния кодекс, с които депутатите се заеха ударно в последния ден от пленарния сезон преди августовската ваканция. Това констатира огорчено на брифинг в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, пише news.bg.

"Днес се отваря Наказателния кодекс в 8 раздела - от наказанията за катастрофи, през порнографията, торент сайтове, домашни животни и какво ли не, вследствие на което се творят страшни глупости и управляващите се опитват да ги пробутат поради неясни заради нас причини. Например в раздела, в който се гласуваха наказанията за педофилия, групата на ПП гласува против. Има два варианта - или подкрепят педофилията, или го правят от неразбиране, защото законът е изсипан накуп и не разбират какво гласуват. Но факта е факт - в по-малка част ГЕРБ и "Промяната" подкрепиха педофилите, искайки по-малки наказания за тях", възмути се Йорданов.

И даде друг пример - с промените в НК, касаещи торент сайтовете всички свалящи съдържание от торент сайтове стават престъпници.

"Инкриминираха торент сайтовете. Тоест всеки един от вас, който има дете или има регистрация в торент сайт, в момента е престъпник. Има поне 5-6 милиона престъпници. А те не знаят, че потребителят в торент сайта използва някаква частица от произведение с авторски права, което е разхвърлено из целия свят, но го направиха криминално престъпление. В момента ако мина през секретарката на председателя на Народното събрание, седна му на компютъра дръпна един филм, мога да се обадя в ГДБОП и да дойдат да го проснат по корем тук в Народното събрание. Не мога да намеря думата за тоталната идиотия, която се твори в залата."

Част от депутатите на ГЕРБ осъзнали абсурдността на гласуваните текстове, но по нареждане на Радостин Чолаков гласували като "стадо" за предложенията на Министерския съвет, разказа Йорданов.

Народният представител продължи с възмущението си, но по друга тема - планираната промяна на националния празник от 3 март на 24 май. "3 март и Освободителната война е била срещу Османската империя. В момента техни наследници са в управляващата коалиция и премахват 3 март. Ние рая ли сме?"

А защо се бърза толкова много от страна на управляващите в толкова ударно приемане на промени във важни закони? "Доколкото имаме кофти опит от коалиция с ПП, те са хора, двама-трима от тях, защото другите са пълнеж, тези двама-трима и една друга дама, която ще има бебе скоро, си мислят, че са последна инстанция на всичко и каквото се искат, трябва да се случи.

И тъй като Бойко Борисов виси с Барселонагейт и най-вероятно по линия на Магнитски и може да бъде мотивиран, в ДПС също има интересни представители, та този страх ги кара да се унижат пред Кирил Петков, Асен Василев и дамата, да е жива и здрава и да има здраво бебе. Отделно ГЕРБ, владеейки парламента, унижават Кирил Петков през законови промени и вероятно слагане на хора в регулатори, областни управители...", отговори на въпрос на News.bg Тошко Йорданов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//