Италианската област Пиемонте спира временно ваксинацията с „АстраЗенека“

Снимка: БГНЕС

Решението идва след като учител от град Биела е починал след ваксинация вчера

Северната италианска област Пиемонте съобщи, че временно ще спре имунизацията с ваксината на компанията „АстраЗенека“, след като учител от град Биела е починал след ваксинация вчера, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Решението е взето, след като няколко европейски страни вече предприеха аналогична мярка - за последно Ирландия тази сутрин.

То е взето като предпазна мярка и властите в Пиемонте очакват резултатите от изследванията, които ще проверят използваната партида и дали има връзка между смъртта на ваксинирания и поставянето на препарата на „АстраЗенека“. Те не дадоха подробности за обстоятелствата около кончината на учителя.

В четвъртък италианският здравен контролен орган забрани използването на една партида от ваксината на АстраЗенека. Според медиите решението е било взето, след като двама мъже са починали в Сицилия.

Забраната е предпазна мярка, обясниха от регулатора и обърнаха внимание, че към момента не е установена връзка между ваксинацията и последвалите "тежки неблагоприятни събития". /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//