Инж. Пандурски с приветствие към студентите в Международната лятна академия по лидерство

Снимки: ОА-Кюстендил

Убеден съм, че всичко, което чуете и придобиете като информация и опит, ще ви послужи един ден”, посочи инж. Пандурски

Десетки студенти от различни български университети, евродепутати, управленци, експерти и представители на бизнеса участват в Шестата международна лятна академия по лидерство, която започна в Банско и е организирана от Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП). 

Гост на откриването бе и областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски. Той приветства студентите, като подчерта, че бъдещето принадлежи на младите, будни и дейни лидери, които не спират да инвестират в знания и в надграждането на умения. “Успешни и ползотворни да бъдат тези няколко дни за вас. Убеден съм, че всичко, което чуете и придобиете като информация и опит, ще ви послужи един ден”, посочи инж. Пандурски. 
Областният управител връчи и почетен плакет на ректора на ВУТП проф. Темелкова по повод 142-рата годишнина от създаването на най-старото висше училище в България. 

“Разчитаме на позицията ви като граждани и студенти по обсъжданите теми, защото всяка година от този форум се раждат нови важни идеи”, така ректорът на Висшето училище по телекомуникации и пощи проф. Миглена Темелкова откри проявата.

Тазгодишното издание на Академията е под надслов „Балканите като лидер в контекста на Европейската сигурност”. “Естествено, когато подготвяхме академията, ние не предполагахме, че в деня на провеждането си ще звучи толкова актуално и толкова важна ще се окаже, предвид обстановката в страната и на Балканите, но това я прави само по значима”, заяви в началото проф. Миглена Темелкова. “Целта ни е да работим за надграждането на лидерския потенциал на студентската общност в България”, заяви още тя.

От 30 май до 2 юни академията ще предложи на студентите възможността да се запознаят с гледната точка по темата “Балканите като лидер в контекста на европейската сигурност”, а техни лектори ще бъдат евродепутати, политици, мениджъри, експерти по сигурност и академици. Те ще дискутират с младежите по теми, като: евроинтеграцията на Западните Балкани, предизвикателствата пред сигурността на Балканския полуостров, рисковете и възможностите, които носи изкуственият интелект, академичното сътрудничество като средство за преодоляване на препятствията в международните отношения и др.

От особен интерес за региона Югозападна България представлява последният панел от първия ден на конференцията, който събра на едно място всички областни управители: Людмил Веселинов – на Перник, инж. Александър Пандурски – на Кюстендил, Слави Христов – заместник областен управител на Благоевград, Радослав Стойчев – на София област. Гост на проявата е и доц. Пламен Богданов, ръководител на катедра "Национална сигурност" в УНИБИТ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK