Илко Стоянов спечели приза „Кмет на месеца“ за красива коледна украса и богата празнична програма

Снимка: Infomreja.bg

В надпреварата той се състезаваше с кметовете на общините Видин и Кюстендил

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов бе избран за „Кмет на месеца“, а темата на конкурса бе „Коледният дух“.

В онлайн платформата на „Кмета.бг“, жителите на Благоевград подкрепиха Стоянов, като той събра най-много гласове в надпреварата, в която се състезаваше с кметовете на общините Видин и Кюстендил.

Номинациите на тримата градоначалници бяха в категория „Голяма община“.

Кметът на Благоевград спечели конкурса със сериозна преднина от 56,19% пред Цветан Ценков (Видин) - 42,15% и Петър Паунов (Кюстендил) - 1.66%.

Наситената културна програма, която премина под мотото „Коледата е възможна“, радваше жителите и гостите на Благоевград през целия месец декември.

С празничното тържество за запалване на светлините на Коледната елха започна поредица от събития с различен формат. Концерти, представления, спортни събития, коледен базар, приказни разказвачи, изложби, куклен театър, бяха включени в празничната програма на Общината.

14-метрово коледно дърво, разположено в центъра на града, създава допълнително настроение у жители на областния център, а възпитаници на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, след усърдна работа, изработиха най-голямата сурвачка, с височина 6,30 м.

Не на последно място „Коледата е възможна“ премина под знака на множество успешни благотворителни инициативи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK