ИАОС отбелязва Световния ден на водата 22 март с конкурс за плакат

Снимка: Infomreja.bg

Могат да участват деца и юноши до 18 год.

Всяка година на 22 март отбелязваме Световният ден на водата, който подчертава важността на достъпа до питейна вода. Близо 2,2 млрд. души на планетата живеят без да имат тази възможност. Кампанията е с фокус върху предприемане на действия за справяне с водната криза в световен мащаб.

Изпълнителната агенция по околна среда ще отбележи Световният ден на водата с конкурс за плакат вдъхновен от тазгодишната тема „Ценим водата“, с която се поставя акцент върху стойността на водата и какво означава тя за различните хора. Чрез своите творби подрастващите ще споделят своето отношение и усещане за този безценен природен ресурс.

Победителите в конкурса ще бъдат определени чрез публично гласуване онлайн - плакатът с най-много харесвания ще бъде отличен с първо място, съответно второ и трето. Официалното обявяване на победителите ще стане в 16:00 часа на 29 март 2021г. на интернет страницата на ИАОС и във Фейсбук.

Правила за участие в конкурса:

·         Могат да участват деца и юноши до 18 год.

·    Допустимият формат на плакатите е стандартния 70/50, без ограничения в използваните материали, включително графични програми по избор: Adobe Photoshop, Corel DRAW, Adobe Illustrator, Microsoft Paint, Corel Painter Classic, Macromedia Free Hand и др. 

·         Желаещите да участват в конкурса трябва да представят творбите си на електронен (pdf или jpg-формати) на ел. поща на ИАОС: [email protected] или да бъдат изпратени в оригинал до ИАОС на адрес гр. София 1618, бул. "Цар Борис III" №136, п.к. 251 до 21 март 2021 г.

·         Всяка творба трябва да има посочени: автор, възраст и заглавие, телефон или e-mail за обратна връзка.

·      Получените плакати ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на ИАОС на 22 март 2021 г. в 09:00чaса. Така ще се даде старт на гласуването, което ще продължи до 10.00 часа на 29 март 2021 г. във Фейсбук.

·         Номинираният на първо място ще получи грамота и материална награда на стойност 300 лв, на второ 200 лв. и трето място 100 лв.

·         Всеки участник може да участва с една творба.

·         Плакатите да не са участвали в други конкурси и да не са заимствани от интернет.

„Ценим водата“

Тазгодишното издание на Световния ден на водата насърчава хората в световен мащаб да се включат в обществен диалог в социалните мрежи с #Water2Me и да допринесат - със своите истории, мисли и преживявания - към разбирането за стойността на водата. Целта е да постигнем по-цялостно разбиране за това, как се оценява водата от различните хора в различен контекст, за да можем да опазваме по-добре този ценен за всички ресурс. Представителна извадка от проведените дискусии, коментари и мнения в социалните мрежи с #Water2Me ще бъде събрана в документ за това, какво означава водата за хората по целия свят. Документът ще бъде достъпен на www.worldwaterday.org от 22 март 2021 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK