Хърватският външен министър се извини за целувката, с която поздрави германската си колега

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поздравът му с целувка към Аналена Бербок беше определен като неуместен

Хърватският външен министър Гордан Гърлич Радман се извини, след като поздравът му с целувка към германската му колега Аналена Бербок по време на среща на ЕС предизвика критики и бе определен като неуместен, предаде ДПА.

Радман отбеляза, че не е осъзнал веднага, че с твърде приятелския си поздрав може би е поставил в неудобно положение Бербок по време на срещата на европейските външни министри в Берлин в четвъртък.

„Може би е бил неловък момент“, каза Радман пред хърватските медии. „Ако някой е видял нещо лошо в това, тогава се извинявам на тези, които са го приели така“.

По думите му заради закъснение на полета му до Берлин Радман е успял да се срещне с Бербок единствено по време на общата снимка, за която всички министри са позирали заедно. 

„Не знам какъв е проблемът. Не съм го видял; не съм осъзнал, че има проблем. Ние винаги се поздравяваме топло. Това е топло човешко отношение между колеги“, посочи още той.

На видео запис се вижда как Радман се опитва да целуне Бербок по време на общата снимка и как тя бързо се обръща настрани, за да избегне целувката.

Германският таблоид „Билд“ съобщи първи за инцидента. Според „Билд“ хората, близки до Бербок, са определили случилото се като неумел опит на двамата да се поздравят бързо.

Радман бе критикуван и в Хърватия, като беше обвинен, че публично е поставил в неудобно положение висш представител на германското правителство и е донесъл срам на собствената си страна.

„Насила да целунеш жена се определя и като насилие, нали?“, написа в социалните мрежи бившият хърватски премиер Ядранка Косор, която бе начело на правителството от 2009 до 2011 г. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK