Художникът Евгени Серафимов организира вечер, посветена на православния иконостас

Снимки: Кюстендилска духовна околия

Той показа иконописа в новоизградения храм "Успение Богородично" в с. Нов чифлик

В художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил, беше организирана вечер, посветена на православния иконостас, по време на която художникът-иконописец Евгени Серафимов представи и иконописа в новоизградения храм "Успение Богородично", с. Нов чифлик, Община Кюстендил.

След откриването на вечерта с молитвено изпълнение от смесения хор при храм "Св. вмчк Димитър Солунски", гр. Кюстендил, с диригент г-жа Роза Гюрева, представянето на презентация за православния иконостас и запознаването на присъстващите с историята и развитието му през вековете, организаторът Евгени Серафимов представи и иконата на Господ Иисус Христос - Уброс, която е нарисувал и ще бъде монтирана в храма, над царските двери.

Духовното мероприятие зарадва десетки граждани.

Вечерта уважиха Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, г-жа Гюла Малчова, кмет на с. Нов чифлик, духовници, ръководители на различни институции, общественици и много граждани.

В края на вечерта Архимандрит Исаак поздрави организатора на събитието и благодари за любовта към Църквата и подкрепата както на него, така и на всички, които са се потрудили за изграждането и благоукрасяването на новоизградения храм в с. Нов чифлик, който в скоро време предстои да бъде осветен, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, за нуждите на православния народ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK