Христо Терзийски: 3300 досъдебни производства са образувани за нарушаване на карантина

Снимки: Infomreja.bg

600 вече са получили присъди

Задачата на МВР е да следи за спазване на заповедите на здравния министър. От 13-и март миналата година в цялата страна са образувани около 3300 досъдебни производства, като основната им част е за неспазване на карантината.

„Вече има и над 600 присъди от нашия съд, като са наложени различни по тежест наказания. Мога да кажа, че огромни усилия ни костват от една страна проверките на гражданите, които са поставени под карантина, а от друга страна да се спазват мерките за безопасност на обществените места. Това е ежедневна дейност, която ние изпълняваме и следим стриктно за максимално високи резултати.

В края на краищата единствената цел на държавата е натискане на тази болест и ограничаване на нейните последици. Виждате, че освобождаването на мерките, на забраните води до ръст на заболелите, а това се отразява на болничните заведения и на техните възможности да поемат болните хора“.

Това обяви в Кюстендил вътрешният министър Христо Терзийски, който пристигна в областния град за откриването на детска площадка за пътна безопасност в VI ОУ „Паисий Хилендарски“.

Той коментира и темата с доклада на ОЛАФ за злоупотреби при провеждането на обществена поръчка за закупуване на джипове.

„Има доклад на ОЛАФ, който е изпратен в прокуратурата на Република България и е образувано досъдебно производство. Явно има сериозен проблем при провеждането на обществената поръчка и както вчера каза премиерът се получава ситуацията, в която „Крадецът вика, дръжте крадеца“.

Всеки има право на коментар, но в крайна сметка процесуално-следствените действия се провеждат под наблюдението на прокурор от Специализираната прокуратура, каза още Терзийски.

Вътрешният министър беше категоричен, че това е деяние, извършено по документи, а когато има документи следите остават и истината ще излезе наяве.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK