Христо Иванов: Слави Трифонов похарчи година историческо време на България

Снимка: БГНЕС

„Този вот на недоверие остава много малко алтернативи“

Слави Трифонов похарчи една година историческо време на България. "Има такъв народ" се превърна в деструктивна сила в българския политически живот. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред БиТиВи.

Според него изборите се превръщат в Ден на откритите врати за българската политика, в която влизат все повече случайни хора.

Иванов е скептичен за близкото бъдеще на страната - ще има едни избори на есен, които ще доведат до още по-трудно и невъзможно съставяне на кабинет. Според него това означава, че пролетта на 2023 г. пак ще гласуваме.

Този вот на недоверие, при който снощи падна правителството на Кирил Петков, наистина остава много малко алтернативи. Вместо да инвестираме усилие в трудно изграждане на диалог, тези партии трябва да се променят дълбоко, за да станат възможен партньор, каза Иванов. Страната се тласка към още по-сериозна криза. Това го направиха от новата коалиция "Ориент експрес", която свали кабинета без да има план.

До такава степен не знаят какво следва, че отказват да застанат едни до други, каза съпредседателят на "Демократична България". Тези хора са част от проблема, които се опитват да се върнат на масата и да получат европейска индулгенция, допълни той. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa