Хората от Гайтаниново сами изкърпват пътя към селото си

Снимка: село Гайтаниново

Лъки и Тешово също ще извикат Неволята на помощ

След като десетилетия наред чакаха пътят за селото им да бъде ремонтиран, хората от Гайтаниново решиха сами да сторят това. Повече не можеха да търпят зейналите дупки да мъчат и тях,  и гостите им.

След като инициативата тръгна от малкото останали местни жители, тя срещна широка подкрепа. Към средствата, които те събраха помежду си, се прибавиха 2 000 лева от кмета на община Хаджидимово Людмил Терзиев, средства от строителния инженер Кирил Зайков и от други дарители. Финансова подкрепа дойде чак от Америка.

Изкърпването на пътя  извършва бригада доброволци. С ръчен труд и техника под наем, дупките са очертани и подготвени са асфалт. Според предварителния план, още утре те ще бъдат запълнени. Начинанието приеха с ентусиазъм ловджиите и малкото по-млади хора в селото, има помощници и от Гоце Делчев и Разлог.

Примерът на Гайтаниново са готови да последват и други планински селца, до които така и не стига парче от държавната баница. В скоро време Лъки и Тешово също ще повикат Неволята на помощ!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK