Гълъб Донев удивен, че Денков е очаквал неговите зам.-министри

Снимка: МС

Донев е удивен, че двете най-големи политически партии нямат кадри за втория ешалон на властта

Бившият вече служебен премиер Гълъб Донев обясни, че обвиненията за саботаж на редовното правителство са пълна лъжа. Такова обвинение бе отправено от самия редовен премиер Николай Денков след като по време на заседанието, на което се гласува правителството, стана ясно, че всички заместник-министри от служебното правителство са освободени със заповед на Гълъб Донев.

В студиото на БТВ Донев обясни, че е освободил само тези, които изрично са пожелали това, а това се отнася за повечето. Изключение правят трима зам.-министри в Министерство на правосъдието и в МВнР. В последното лично Мария Габриел се обадила и поискала зам.-министър да не бъде освобождаван, за да имаме подготвен човек на предстоящата среща в ОИСР, обясни бившият служебен премиер.

Гълъб Донев е удивен обаче, че двете най-големи политически партии нямат кадри за втория ешалон на властта. "Не мога да си обясня това", заяви Донев и посочи като пример факта, че още в първия ден от встъпването в длъжност на служебното правителство са назначени всички зам.-министри.

Гълъб Донев заяви и че твърденията за изхарчени 4 милиарди за пътни фирми за четири дни, са пълна лъжа. Още по-голяма лъжа е за следване на схемите на ГЕРБ. Донев призова да се питат първо коалиционните партньори, както и лично Шишков.

"Питайте, как са раздадени - в чували, в сакчета", опита се да бъде ироничен Гълъб Донев.

Няма никакви преведени пари на пътностроителните фирми. Направени са обществено поръчки още през февруари месец, сега излизат резултатите, но но няма нито един сключен договор, нито преведени пари. Сега редовният министър може да вземе решение за тях. Служебното правителство е изхарчило около 780 милиона за пътна поддръжка.

"За първи път служебното правителство, ние, провеждаме обществени поръчки", заяви Гълъб Донев, подчертавайки прозрачността, с която се е работило.

Третата лъжа, която се разпространява, по думите на Гълъб Донев, е че служебното правителство е бръкнало във фискалния резерв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK