Гвоздейков разпореди пълна проверка на хеликоптера, летял опасно ниско над плаж „Градина“

Снимка: Стоп кадър БНТ

За конкретния полет не е имало издадено разрешение

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков определи ситуацията като недопустима и разпореди да бъде направена пълна проверка на хеликоптера и оператора, извършвал полети вчера сутринта над плаж „Градина“.

От получените сигнали и видеоматериали е видно, че хеликоптерът лети изключително ниско над земята, а едновременно с това от него се показват хора, които са извън кабината на хеликоптера и изхвърлят предмети по плажа. По информация на очевидци, полетът е извършен около 5.20 часа.

Съгласно изискванията, летателното средство трябва да лети на минимум 1000 фута или 300 метра над земята или сградите, което в този случай е видно, че не е спазено. Друго нарушение е свързано с това, че е забранено изхвърляне на предмети от борда на летателното средство.

Първоначалната проверка на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ показва, че пилотът е Веселин Стоянов, а за конкретния полет няма издадено разрешение. По-късно в същия ден пилотът е информирал за полет от Приморско до Балчик, но за ранния полет не е дал никаква информация.

Предстои да бъде извършена обстойна проверка и ако бъдат установени нарушения, ще се разгледа отнемането на лиценза на пилота и на авиационния оператор.Преди седмица отворихме първите процедури за кандидатстване по Програма „Транспортна свързаност“.

Инвестициите са на стойност над 2,9 млрд. лв. и ще бъдат насочени към големите пътни и железопътни инфраструктурни проекти. Това каза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков в своето изказване на Софийския икономически форум, който се провежда днес в София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK