Гурбетчии от Неврокопско стягат куфари за Финландия

снимка: touristmaker.bg

Десетки безработни неврокопчани и и специалисти в строителния бранш подготвят документи за заминаване на гурбет във Финландия. Това е новата дестинация на гастербайтерите от Гоцеделчевско, отзовали се на примамлива обява на софийска строителна фирма за отлични условия за работа.

„Ще си опитаме късмета и във Финландия. От Гърция, Испания, Португалия и Германия не видяхме хаир. Дано във Финландия да не ни третират като евтини български работници", коментират преди заминаването си новите кандидат-гастербайтери от региона.

Те признаха, че са се срещнали на място с представителите на фирмата, която набира строителни работници за няколко големи обекта в скандинавската държава.

Освен пътните разходи, работодателите ще осигурят и квартири на нашенци. Първата група гастербайтери от Неврокопско заминава в средата на август.

Според предварителната информация гастербайтерите от Гоцеделчевско ще работят на строителни обекти във втория по големина град Тампере.

 

КОМЕНТАРИ

32110:39 - 01.08.2014
По официални данни от 100 до 120 балгари напускат държавата всеки божи ден!!! С тези темпове след 20г ще си останат само политиците тук.
viki21:34 - 31.07.2014
Само не разбрах кой е недостоен за България тия който си оставят семействата за да им осигурят по нормален живот или тия който оставаме тук и само мрънкаме и нищо не правим.
jj12:18 - 29.07.2014
Vie ste nedostoini za bylgaria
1321:21 - 28.07.2014
поредната софииска пирамида.

FACEBOOK

//