Google с нова функция при смартфоните за автоматично архивиране на неизползвани приложения

Снимка: Infomreja.bg

При подобен случай Android, ще ви "попита"

Технологичната компания Google въвежда нова функция при смартфоните и таблетите, снабдени с операционната система Android. Благодарение на нея, когато вградената памет на мобилното устройство се изчерпа, тези приложения, които не се използват толкова често, ще се архивират автоматично.

При подобен случай Android, ще ви "попита" дали разрешавате деинсталирането им, за да освободи място на вашето мобилно устройство.

Като потребителските ви данни, свързани с използването на деинсталираното приложение, ще се запазят на смартфона или таблета ви. Освен това на началните им екрани ще бъде запазена и иконата за неговото стартиране. Така, ако се наложи, ще можете лесно да възстановите приложението чрез онлайн платформата за софтуер Google Play Store. 

До въвеждането на новата функция, Google предлагаше ръчно да деинсталираме приложения, които не ползваме, ако се наложи да освободим памет, за да инсталираме нови софтуерни продукти.

Новата функция би трябвало да улесни живота на потребителите, които използват смартфони и таблети, снабдени с тази операционна система, най-вече на тези, които трудно се разделят с някое приложение, дори и да не го ползват вече, съобщава БТА.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//