Главсекът на МВР очаква съвсем скоро да бъде заловен убиецът от Цалапица

Снимка: БГНЕС

В близките дни, седмици ще имаме положителен резултат, увери Живко Коцев

Главният секретар на МВР очаква съвсем скоро да бъде заловен убиеца на Димитър Малинов от Цалапица, съобщава bTV.

В близките дни, седмици ще имаме положителен резултат, увери Живко Коцев.

"Допуснато е да се стигне до извършване на убийството, не е реагирано правилно, след като е подаден сигналът за изчезването на Митко, за да се стигне до летален изход", отбеляза той.

Коцев обеща, че ще се проведе обективно и всестранно разследване на случая.

Той заяви, че непосредствено след деянието са били установени редица пропуски в полицейските действия и разследването и са били възложени дисциплинарни проверки.

Припомняме, вчера стана ясно, че проверката на МВР е установила съществени пропуски и нарушения в действията от страна на полицейските органи. Дисциплинарно уволнени бяха бившият директор на ОДМВР-Пловдив - старши комисар Васил Костадинов и началникът на районното управление в Стамболийски - главен инспектор Ангел Керпиев. Временно отстранен от длъжност е и инспектор Дамян Капов.

От своя страна Васил Костадинов опроверга твърденията, че е отстранен от длъжност заради убийството в Цалапица.

"Категорично не отговаря на истината твърдението, включително и на главния секретар на МВР, че моята заповед за уволнение е във връзка със случая в Цалапица. Заповедта за дисциплинарно производство е във връзка с вменена ми злоупотреба с власт във връзка с утвърждаване на един протокол за изплащане на допълнителни средства за разположение - забележете, по 35 стотинки на час. И този протокол касае месец юни - един месец преди убийството", изтъкна той.

През юли в село Цалапица бе откито тялото на Димитър Малинов, седмица след като той изчезна безследно. Рангел Бизюрев бе обявен за издирване във връзка с убийството. Към наказателна отговорност бяха привлечени и двама братя, помагали на Бизюрев да укрие тялото на Малинов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK