Гимназистка от Разлог с най-висока оценка на изпит по химия в Алма матер

снимки: Община Разлог

Кандидат-студентка от Разлог получи най-висока оценка на предварителния изпит в Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски”.

Дванадесетокласничката Гергана Механджиева от СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” в Разлог постигна най-висок резултат - отличен 5.88 на предварителния изпит по химия. Първото място в класирането е безспорно доказателство за отличната й подготовка и знания и повод за гордост на учителката й по химия Елена Тумбева.

Освен знания, учениците от СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви”  демонстрират любопитство и интерес към историята на родния си град. По случай Международния ден на културното наследство ученическият клуб за екотуризъм с ръководител Елена Тумбева се включиха в организирания от Исторически музей – град Разлог поход до устието на река Язо. По време на похода учениците са запознаха с ролята и мястото на р. Язо в историческото битие на планинския град. Походът е чудесна форма за релакс и неповторими емоции след напрегнатите учебни дни.

Ученическите екскурзии остават най-запомнящите се спомени. Това мнение споделят учениците от 7 “а“ клас с класен ръководител Соня Крънчева, които прекараха три незабравими дни в Северозападна България.

Те успяха да посетят историческите и природните забележителности на Белоградчик, Видин и Враца. Всеки един от тях е впечатлен от природните феномени като Белоградчишките скали и крепостта, пещерите „Магурата“ и „Леденика“, крепостта „Баба Вида“, мавзолея на първия български екзарх – Антим I, джамията на Осман Пазвантоглу, която се оказва, че е единствена в света с минаре, което завършва с обърнато сърце.

Последният ден учениците се възхитиха на майсторството на древните траки от Боровското съкровище и съкровището от Рогозен и се поклониха пред делото и личността на един от истинските възрожденски революционери – Христо Ботев.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//