Гимназисти от Разлог с призови места на състезание в Свиленград

снимки: Община Разлог

За поредна година ученици от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог заеха призовите места на регионалното състезание „Млад фермер-2014”, което се проведе в Свиленград през март.

От 15-те отбора на земеделските гимназии в Южна България, учениците от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог Петър Сагрев, Георги Ковачев и Джемал Кемал заеха първите места.

Състезанието се проведе в три направления: растениевъдство, животновъдство и майсторско управление на трактор, като в направление растениевъдство Георги Ковачев спечели първо място и  впечатли журито с отличните си умения в резитбата на лози. Петър Сагрев се представи в област животновъдство, а Джемал Кемал се прояви като майстор в управлението на трактор.

Аграрен университет - Пловдив даде правото на отличилите се да бъдат приети студенти в специалност, която кандидатът пожелае. По традиция всяка година отборите на ПГ по МСС- гр. Разлог получават предоставената възможност. И тази година учениците също си извоюваха правото да бъдат студенти в Аграрен университет в гр. Пловдив.

Организаторите на състезанието изненадаха участниците с екскурзия до Охрид.

Ръководителите Владимир Коцаков, Румен Ласков и Марияна Манушкина подготвиха отлично младите специалисти и се поздравиха за големите успехи на своите възпитаници.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//