Германия облекчава визовия режим за роднини на пострадалите в Турция

Снимка: Infomreja.bg

Международната помощ за Турция и Сирия се увеличава

Частният самолет с гръцкия външен министър Дендиас кацна на летище Адана Шакирпаша.

Външният министър Мевлют Чавушоглу приветства Дендиас.

Министрите проведоха закрита среща на летището.

Норвегия изпрати два военнотранспортни самолета тип C-130 от своите въоръжени сили в Турция за евакуация и прехвърляне на засегнатите от земетресението в Кахраманмараш

Според изявлението, направено в акаунта на норвежкото министерство на външните работи в социалните мрежи , военните самолети, изпратени в Турция, ще подпомогнат евакуацията на ранените и транспортирането на спешна помощ до засегнатите от земетресението райони.

Подчертавайки значението на бързата реакция на опустошителните земетресения, засегнали Турция и Сирия, норвежкият премиер Йонас Гар Сторе каза: „В тази много трудна ситуация трябва да дадем всеки възможен принос“. 

14,6 милиона долара (приблизително 275 милиона TL) бяха отпуснати от Норвежкия хуманитарен фонд за подпомагане на засегнатите от земетресението .

Азербайджански екипи за търсене и спасяване спасиха 51 души, които бяха под развалините при земетресението.

Екипите са спасили 51 души, които са били под развалините, и са открили безжизнените тела на 518 души.

899 азербайджански военнослужещи участват в издирвателно-спасителните операции.

Центровете за помощ, открити под координацията на турските генерални консулства в Торонто, Монреал и Ванкувър след земетресенията, са подкрепени от канадския народ, както и от мюсюлманската общност в страната.

Междувременно спасителният екип от 11 души от Бърнаби, Канада, спаси жена от останките в Адияман, 100 часа по-късно, жива.

Канадското правителство ще добави $ 1 към $1 помощ към първоначално дадената за Турция и Сирия.

Германският външен министър Аналена Бербок обяви, че е сформирана „оперативна група“, която да осигури визови улеснения за турци и сирийци, живеещи в страната, за да доведат близките си роднини, които бяха засегнати от земетресенията

В своя публикация в профила си в Twitter германският външен министър Аналена Бербок заяви, че искат да помогнат на турски и сирийски семейства в Германия да вземат своите роднини, засегнати от земетресението, при тях временно за техните „нужди от подслон или медицинско лечение“.

Виетнамският екип, който дойде в Адияман след земетресенията в Кахраманмараш, за първи път участва в издирване и спасяване в друга страна, съобщава ТРТ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//