ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията на НС за изменения в Конституцията

Снимка: Нова тв

Кой е министър-председател, очевидно не е Николай Денков, заявиха от партията

"Месеци наред правихме компромиси. Включително миналата седмица оттеглихме кандидата си за подуправител на НЗОК, въпреки че имахме постигната формална договорка с колегите от ПП-ДБ на лидерска среща. В последните часове наблюдаваме, че не се спазват ангажименти". Това заяви на брифинг Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, пише Нова тв. "Конкретният повод е решенията, които еднолично взима министърът на здравеопазването по отношение на "Пирогов”. Тази тема е дискутирана и преди. Имахме личното уверение на министър-председателя, че няма да има политически намеси в нито един обществен сектор", заяви Атанасова.

"След МВР, вече се спекулира с темата "Здраве". Започва политическо кадруване в търговските дружества. Считаме това за недопустимо. В мой личен разговор миналата седмица с Денков за "Пирогов", неговата заявка беше, че това няма да се случи, особено ако има доклад, който не е подплатен с никакви доказателства. Очевидно Денков не взима решенията, някой друг е", каза Атанасова.

"И на лидерска среща през миналата седмица, на която и аз присъствах, имаше ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не ни трябват нови трусове. Нашата група ще участва единствено в заседанията, които касаят измененията в Конституцията. Няма да подкрепим нито един законопроект на МС, докато няма ясен механизъм за взимане на решения", допълни тя.

По думите ѝ групата не поставя условия, а някой умишлено търси провокации, но не уточни кого визира. "Очакваме да преразгледат отношението си към мнозинството, ако считат, че това е коректно отношение, може да продължат", заяви Атанасова.

Тя допълни, че Бюджет 2024 не е одобряван от никого, но са си дали сметка какво означава държавата да няма бюджет. Много по-важният въпрос е обаче как ще продължим оттук-нататък. Без доверие не може да се продължи, всеки трябва да преосмисли действията и думите си, призова Атанасова. Тя не потвърди за възможна неформална среща със съпредседателя на ПП Асен Василев.

Депутатът Делян Добрев заяви, че темата за дерогацията за "Лукойл" вече е и европейска тема. "Не изключвам в следващите дни да се опитат да провокират протести", коментира Добрев по повод намерението на компанията да продаде активите си в държавата.

По повод смяната на директора на "Пирогов" председателят на здравната комисия Костадин Ангелов заяви, че „Пирогов” е на печалба, а основата в смяната на директора е обявяването  случая със съветника на военния министър Мустафа Емин. Няма скандал с конкурсите в болницата, заяви Ангелов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK