ГЕРБ с жалба за незаконна агитация в трите магазина на СВА в Дупница

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ в Кюстендил Ивайло Константинов подаде жалба в Районната избирателна комисия, ЦИК, полицията и прокуратурата за незаконна агитация в изборния ден.

"В трите магазина на търговската верига СВА в Дупница се извършва противозаконна предизборна агитация в полза на кандидата за народен представител от „БСП – Лява България” Иван Ибришимов. В трите търговски обекта в деня на изборите – 5 октомври 2014 г., се разпространява агитационна брошура, в която директно се призовава да се гласува в полза на „БСП – Лява България” и конкретно за Иван Ибришимов", се казва в сигнала.

Според предизборния щаб на ГЕРБ това е грубо нарушение на българското законодателство и безвъзвартно опорочава изборния ден.

"Ето защо настояваме незабавно да предприемете необходимите мерки, за да бъдат иззети агитационните материали, а също на виновните лица да бъде потърсена отговорност", пише още в жалбата.

Предизборният щаб на ГЕРБ е направил снимки, доказващи нарушенията в обектите на СВА. От партията твърдят, че разполагат и със свидетели, които с показанията си могат да потвърдят истинността на подадения сигнал. Името на единия от тях е Васил Стоименов Тонев от Дупница.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK