Георги Гайдарджиев: На дясна ръка никой не искаше да излезе срещу мен

снимка: worldharmonyrun.org

Световният шампион по канадска борба Георги Гайдарджиев се прибра в родния си град Благоевград. Преди два дни на първенството на стария континент в Алмати Казахстан, Георги спечели два златни медал в кат. до 55 кг. Днес шампионът показа отличията си, като заяви че това са най-красивите медали, които е получавал от световни и европейски първенства.

Гайдарджиев разказа за подвига си в Казахстан, като сам за себе си е бил изненадан от лекотата с която е спечелил двете първи места категорията. В състезанието на лява ръка 21- годишния студент от ЮЗУ Неофит Рилски размаза многократния шампион от Узбекистан Мирзохид Шарапов и уплаши съперниците си за турнира на дясна ръка. Там голяма част от неговите съперници са отказали да се изправят срещу него.

На финала Георги е отнесъл и руснакът Арсен Чомаев за втория си медал в 33- световно първенството по канадска борба. В категория до 55 кг. Са участвали 17 състезатели от 14 държави. В кат. над 110 килограма Георги Цветков от Банско пък спечели бронзов медал, като преди него в класирането са руснакът Андрей Пушкар и турчина Ферит Османли. Пушкар е многократен световен шампион, а от него загуба има и Пламен Кисов.

По този начин наш състезател за първи път печели титлите на лява и на дясна ръка както от европейско, така и от световно първенство, в рамките на само една календарна година.

 

КОМЕНТАРИ

Бръмбар14:25 - 06.12.2011
"Подвиг" е когато рискуваш живота си. Помислете за значението на думичките, преди да ги напишете!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK