ГДНП: Обвиненият за убийството в Цалапица не се укриваше сам, общувал е със свои близки

Снимка: Нова тв

Кога Рангел Бизюрев ще бъде доведен у нас все още не е ясно

Арестуваха мъжа, заподозрян за убийството на 24-годишния Димитър от Цалапица. Рангел Бизюрев е задържан в Дания. Случаят "Цалапица" стана причина за политически скандали и уволнения в пловдивската полиция. Според полицаите Бизюрев не се укривал сам, общувал е със свои близки, пише Нова тв.

„Митко не се връща четири месеца. Всеки ден аз копнея да чуя, че Рангел е заловен и че ще бъде екстрадиран. И ето днес го чух. И как ще коментирам. Аз бях в еуфория- хем радостна, хем тъжна”, каза Атанаска Бакалова, майка на Димитър.

Майката на убития Митко не е изненадана, че Рангел Бизюрев, който се издирваше в Германия, е променил местонахождението си. „Кой му е помогнал? Как Рангел- човек без пари, как избяга в Дания? Тук има хора, които са му помагали. Кой му помагаше? Рангел сам няма как да отиде в Дания”, добави тя.

Че Рангел е имал помощници в бягството и укриването, потвърдиха и властите. „Бизюрев е задържан в един провинциален град на Кралство Дания, където по наша информация беше започнал работа във фирма за почистване на стъкла. Самоличността на лицето, като физически белези, не е променена”, уточни Джолев.

„Това, което знаем е че вероятно е разполагал и с други документи, и с други документи за самоличност”, заяви Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив.

Със сигурност не се укривал сам, общувал е със свои близки. Не е бил на улицата. Не се е хранил от кофите за смет. Човекът за това, че дълго време е живял в чужбина е изградил и една мрежа от контакти. Това заяви Стефан Джолев, началник на сектор в Главна дирекция „Национална полиция”.

Според близките на убития младеж, показанията на Рангел ще променят разследването и ще очертаят ролята на близнаците, които сега са обвинени в укривателство.

"На първия разпит тримата копали, на втория - двама, на третия - Рангел сам копал. И те се объркаха вече кой кога копал. Те си сменят постоянно показанията. Всичко прехвърлят на Рангел. Ето, Рангел вече е заловен. Сега са много важни показанията на Рангел", съобщи Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър. Припомняме, че Рангел Бизюрев беше издирван в продължение на няколко месеца.

Жителите на Цалапица, които четири месеца протестират за справедливост смятат, че сега истината за убийството ще бъде разкрита. „Да си каже Рангел истината и да се види наистина кой е виновикът за това нещо”, категорична бе Христина Петрова, жител на Цалапица.

„Болката и страданията на всички, които го изживяхме за тези 4 месеца, нещо неоправдано е”, обясни Апостол Петров, жител на с. Цалапица.
Кога Рангел Бизюрев ще бъде доведен у нас все още не е ясно.

30-годишният мъж беше обявен за издирване през юли 2023 г. след задочното му привличане като обвиняем за това, че на 20 юли 2023 г., в с. Цалапица, умишлено е умъртвил Димитър Малинов, на 24 г., като убийството е извършено с особена жестокост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK