Гасиха 23 пожара от началото на отоплителния сезон в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg

Няма загинали хора, нанесени са материални щети на сгради

23 пожара са гасени от огнеборците в регион от началото на отоплителния сезон до момента. Основните причини са неправилна експлоатация на отоплителни и нагревателни уреди и строителна неизправност – необезопасен комин. Възникналите пожари са основно в жилищни сгради. Няма загинали хора, но са нанесени множество материални щети.

От анализа на възникналите пожари през последните години Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник, прави извод, че най-уязвимите групи от населението са възрастните хора, особено над 70 години, трудноподвижни и самотноживеещи, както и малките деца.

Във връзка с превенцията на пожари свързани с отоплителния сезон, са проведени 81 бр. беседи и публикации. За намаляване броя на пожарите, причинени от неправилното използване на отоплителни, нагревателни уреди и ел. инсталации на областната и общинските администрации е предоставена разработена от ГДПБЗН-МВР брошура „Пожаробезопасна кухня, отопление и ел. инсталация“ за публикуване в техните сайтове. Създадена е организация за разпространение на разработената брошура до всички учебни заведения на територията на областта, чрез РУО-Перник. При осъществяване на контрол, огнеборците използват възможността за провеждане на информационно-разяснителна дейност в проверяваните обекти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK