Габриел: Висшето училище по телекомуникации дава опит и умения за цял живот

Снимка: МВнР

Тя връчи и дипломата на пълния отличник на випуск 2023 г. Живко Дафов

„За мен бе удоволствие да открия новата учебна година във Висшето училище по телекомуникации и пощи. Благодаря на ректора на университета проф. д-р Миглена Темелкова за топлото посрещане. Няма по-силно усещане от това да видиш толкова талантливи млади хора, истински иноватори, с идеи за бъдещето“. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на тържествената церемония за започването на учебната година. Тя връчи и дипломата на пълния отличник на випуск 2023 г. Живко Дафов.

Три послания отправи Мария Габриел към студентите и абсолвентите: да надграждат опит и да се учат от всяка ситуация, да мислят критично и творчески, за да реализират мечтите си, и да имат приключенски дух, съобщават от пресцентъра на ведомството.

„ВУТП дава опит и умения за цял живот – работа в екип, постоянство и сила. Той е и възможност младите да развиват творческото си мислене и визия за бъдещето – за конкретни решения на трудностите и предизвикателствата на съвременния свят“, подчерта  вицепремиерът.

Тя пожела на студентите да запазят приключенски дух през целия живот. „Нека началото на новата учебна година – денят, който всяка година събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта, остане най-вълнуващия ден, защото всичко започва от знанието“, каза Мария Габриел.

„Бъдете здрави, упорити и дръзновени! Нека стремежът към знания ви води по пътя нагоре, към най-смелите мечти! На добър час по пътя на знанието!“, пожела още вицепремиерът и министър на външните работи.

Събитието уважиха Александър Йоловски, министър на електронното управление, Григорий Григоров, заместник-министър на транспорта и съобщенията, евродепутатите Сергей Станишев, Асим Адемов и Петър Витанов, Красимир Вълчев – председател на Комисията по образованието и науката в 49-ото Народно събрание, Иван Димитров, председател на КРС, Филип Алексиев - главен изпълнителен директор на „Български пощи“ АД, представители на организации и на бизнеса в сферата на телекомуникациите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK