Физкултурният салон на СУ "Н. Вапцаров" в Хаджидимово ще отговаря на всички съвременни изисквания

Снимка: СУ "Н. Вапцаров" - Хаджидимово

Проектът е впечатляващ

Колективът на СУ „Никола Вапцаров“ и цялото гражданство в Хаджидимово с основание се радват на започналото вече строителство на физкултурен салон към училището. Проектът наистина е впечатляващ.

Новопроектираната сграда е ситуирана южно на калкан към блокове „А“ и „Б“ на 26-класното училище. Предвидена е топла връзка с главното фоайе.

За да може салонът да се използва за извънкласна дейност, към него ще има самостоятелен вход от улица в североизточната част на  сградата. За открити спортни занимания ще се осъществи и пряка  връзка между  физкултурния салон и двора на училището.

В проекта са включени също тоалетна с преддверия за мъже, тоалетна с преддверия за жени, съблекалня с душове за мъже и съблекалня с душове за жени.

На кота +2,80 е организирана фитнес зала, която може да се използва и като втори салон за началните класове.

Подовите настилки ще бъдат разнообразни - винилова настилка за физкултурния салон, гумирана за фитнес залата и гранитогрес за всички останали помещения. Предвиден е метален парапет с вертикален пълнеж към стълбището с височина 110 см.

Фасадите са решени със силиконова мазилка и цокъл от естествен камък. 

За  физкултурния  салон  е  осигурено  обилно естествено осветление - двустранно от изток и запад по дългите фасадни стени.

Дограмата ще бъде PVC със стъклопакет.

Многогодишното чакане на придобивката ще бъде възнаградено. Според предвижданията салонът ще е готов в началото на следващата учебна година.

Финансирането на амбициозния проект е от МОН.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK